Për të bërë mbushjen me limon: Në një tenxhere të mesme, përzieni së bashku 1 gotë sheqer, miell, niseshten dhe kripën. Përzieni ujin, lëngun e limonit dhe lëkurën e limonit. Gatuajini në zjarr mesatar-të lartë, duke e përzier shpesh, derisa përzierja të marrë një valë. Shtoni gjalpin.
Vendosni të verdhat e vezëve në një tas të vogël dhe hidhni gradualisht 1/2 gote nga përzierja e sheqerit të nxehtë. Rrihni përsëri përzierjen e të verdhës së vezës në përzierjen e mbetur të sheqerit. Lëreni të ziejë dhe vazhdoni të gatuani duke e përzier vazhdimisht derisa të trashet. Hiqeni nga zjarri. Hidheni mbushjen në bazën e tartës.
Për të bërë mafishen: Në një tas të madh qelqi ose metali, rrihni të bardhat e vezëve derisa të bëhen shkumë. Shtoni sheqerin gradualisht dhe vazhdoni ta rrihni derisa të formohen maja të qendrueshme. Përhapeni marengën mbi tartë.
Piqeni në furrë të nxehur më parë për 10 minuta, ose derisa marenga të marrë ngjyrë kafe të artë.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento