Ngrohni furrën në 200 gradë. Në një tavë të vogël shtroni një letër gatimi dhe vendosni patatet e lara dhe të thara. Shpojini me pirun në disa vende dhe futini në furrë.
Piqini për 45-50 minuta derisa të shpohen lehtë me pirun dhe lërini të ftohen.
Prijeni lëkurën në mënyrë gjatësore dhe hiqeni me kujdes. Hidheni pataten në një blender dhe shtoni pluhurin kërri dhe lëngun që keni përzgjedhur.
Procesojeni derisa të bëhet e njëtrajtshme dhe shtoni ¼ pjesë të lëngshme me sy derisa të arrijë trajtën e dëshiruar. Shërbejani fëmijës ose vendoseni në ngrirje për një ditë tjetër.
Peshku është shumë i rëndësishëm për dietën e vogëlushit tuaj sepse është i pasur me omega 3, një yndyrë që ndihmon në zhvillimin e trurit. Për këtë arsye është e rëndësishme të gjeni mënyrën më të mirë për t’ja...
Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë. Ngrohni furrën në 190 gradë...
1. Valoni në një tenxhere të vogël ujin. 2. Hidhni miellin e orizit duke e trazuar ngadalë dhe vazhdimisht, që të mos formojë kokrriza. 3. Uleni nxehtësinë dhe trazoni lehtë për 10 minuta, derisa të kthehet në masë të trashë (qull) 4. Në fund shtoni qumështin. Shënim: Përmbajtja e këtij qulli, trashësia shtohet me rritjen e foshnjes. Në fillim le të jetë likuide, aq sa të qëndrojë...
Komento