Në një filxhan të madh të sigurt për në mikrovalë, hidhni miellin, sheqerin, kakaon, kikirikat,pluhurin pjekës dhe kripën. Përziejini mirë me një pirun.
Shtoni qumështin, vajin, vaniljen dhe trazojini derisa të jetë krijuar një masë e njëtrajtshme.
Shtoni copëzat e ҫokollatës dhe të karamelitdhe zhytini në filxhan.
Vendoseni në mikrovalë në fuqi të lartë për 90 sekonda dhe pasi të përfundojë, lëreni të ftohet për 1-2 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento