1.Hidhni 3 lugë gjalpë me kakao dhe lëreni mënjanë.
2.Nxehni furrën në 200 gradë C dhe shkrini gjalpin me çokollatën me banjomari.
3.Në një tas të veçantë, tundni së bashku vezët dhe sheqerin derisa të bëhen të njëtrajtshme dhe me gëzof, pastaj tundni përzierjen e çokollatës me pluhurin e maltit dhe një majë luge kripë.
4.Ndani përzierjen në enë të vogla pjekje dhe dhe piqini për 14 – 18 minuta për një buding.
5.Hiqeni nga furr dhe shërbejeni të ngrohtë tani, ose lëreni të ftohet pak.
6.Përzieni bashkë kremin, sheqerin dhe pluhurin e maltit deri sa të bëhet masa kremoze.
7.Kthejini me kujdes pudingat në pjata, më pas hidhini sipër kremin, qershitë dhe fëstikët.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Komento