Vezë e pjekur në furrë me patate të ëmbël për një super mëngjes
1/2 patate e ëmbël, e prerë në kube
1 lugë vaj ulliri
1/2 lugë çaji spec i tymosur
1/4 lugë çaji trumzë të thatë
Kripë dhe piper
2 vezë
2 lugë djathë mocarela të copëtuar
1 lugë gjelle qepë e njomë si garniturë (opsionale)
1.Ngrohni furrën në 180 gradë C.
2.Vendosni në një copë letre pergamene pataten e ëmbël në kubikë dhe marinojeni me vajin e ullirit, specin e tymosur dhe trumzën e thatë. Shtoni gjithashtu kripë dhe piper.
3.Bëni dy puse të vegjël në shtratin e patateve të ëmbla dhe hidhni vezët në secilën pus.
4.Sipër vezëve hidhni pak mocarela.
5.Mbyllni letrën e pergamenës duke e palosur dhe piqeni në furrën tuaj të ngrohur për 15-20 minuta.
6.Shpalosni me kujdes letrën dhe dekorojeni me qepët e njoma sipas dëshirës.
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
Lini një koment