Pasta me salcë kërpudhash dhe tahini, një super kombinim për një super shije

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
20 min
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
270
225 gr makarona
4 thelpi hudhër, të prerë në feta
170 gr kërpudha, të prera në feta
1 lugë salcë soje
2 lugë gjelle lëng limoni
2 lugë tahini
4-6 lugë gjelle ujë
1/8 lugë piper të zi
Majdanoz i freskët, i copëtuar

1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës.

2.Ndërkohë, gatuani hudhrat në një tigan me pak vaj mbi nxehtësi të mesme për dy minuta, duke e trazuar herë pas here.

3.Shtoni kërpudhat dhe tamarin ose salcën e sojës dhe gatuajeni edhe 5 minuta të tjera ose derisa kërpudhat të kenë ngjyrë kafe të artë.

4.Shtoni më shumë ujë ose vaj nëse është e nevojshme.

5.Shtoni lëngun e limonit, trazojeni dhe gatuajeni 1 – 2 minuta.

6.Kur makaronat të jenë gatuar, kullojini dhe shtojini në tigan, më pas shtoni tahini, ujë dhe piper, përzieni dhe gatuajeni 2 – 3 minuta më shumë ose derisa salca të trashet.

7.Shërbejini menjëherë me pak majdanoz të freskët sipër.

Komento