Në një blender përzieni hudhrën, majdanozin, lëngun e limonit, tahinin dhe kripën.
Shtoni panxharin me qiqrat dhe vazhdoni t’i rrihni derisa të përftoni një pastë kremoze.
Shtoni kubat e akullit, vajin e ullirit dhe i trazoni për disa sekonda.
Në fund shtoni farat e susamit dhe erëzat. Humusi me panxhar është gati!
Por çfarë nëse përton ta përgatisësh, por ama po vdes për ta provuar?
Po të shkarkosh falas aplikacionin SnapFood, gjen brenda brenda restorant “Inshanoo”. Humusi është një specialitet absolut i tyre.
https://www.instagram.com/p/B4FFbh8nFUg/
Nëse jeton në Tiranë, shkarko falas aplikacionin, bëj porosinë me një klik pasi e ke parë me vëmendje menunë dhe për pak minuta ajo do të të vijë në adresën tënde, falë motorristit të SnapFood!
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment