Vera nuk mund të kalojë pa përgatitur gliko shalqiri
1kg sheqer
1 grusht gelqere
Disa gjethe barbaroza
Lekure shalqiri
1.Marrim lekurat e shalqirit dhe i qerojme nga pjesa jeshile duke lene vetem pjesen e bardhe te cilen e presim ne katrore pak a shume te te njejtes madhesie.
2.Ne nje ene tresim nje grusht gelqere ne uje te ftohte dhe vendosim brenda lekurat e prera te cilat i leme per rreth 1 ore.
3.Pas kesaj i nxjerrim lekurat nga uji me gelqere, i shpelajme shume mire disa here dhe i hedhim ne nje tenxhere me 1 kg sheqer.
4.I vendosim ne zjarr shume te ulet me kapak mbyllur per maksimumi 20 minuta pa i shtuar uje, por duke u ziere vetem me lengun e tyre.
5.Ne momentin e fundit i shtojme disa gjethe barbaroza dhe e leme glikone te ftohet plotesisht ne lengun e saj.
6.Pasi ftohet e futim ne kavanozat apo enet qe kemi pergatitur.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment