Vera nuk mund të kalojë pa përgatitur gliko shalqiri
1kg sheqer
1 grusht gelqere
Disa gjethe barbaroza
Lekure shalqiri
1.Marrim lekurat e shalqirit dhe i qerojme nga pjesa jeshile duke lene vetem pjesen e bardhe te cilen e presim ne katrore pak a shume te te njejtes madhesie.
2.Ne nje ene tresim nje grusht gelqere ne uje te ftohte dhe vendosim brenda lekurat e prera te cilat i leme per rreth 1 ore.
3.Pas kesaj i nxjerrim lekurat nga uji me gelqere, i shpelajme shume mire disa here dhe i hedhim ne nje tenxhere me 1 kg sheqer.
4.I vendosim ne zjarr shume te ulet me kapak mbyllur per maksimumi 20 minuta pa i shtuar uje, por duke u ziere vetem me lengun e tyre.
5.Ne momentin e fundit i shtojme disa gjethe barbaroza dhe e leme glikone te ftohet plotesisht ne lengun e saj.
6.Pasi ftohet e futim ne kavanozat apo enet qe kemi pergatitur.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment