Ngrohni furrën në 180 gradë. Lyeni me yndyrë një tavë të rrumbullakët për kek dhe shtroni pjesën e poshtme me letër furre.
Në një tas mesatar, përzieni së bashku miellin e bajameve, miellin semolina, pluhurin për pjekje dhe kripën. Lëreni mënjanë.
Në një tas të madh, rrihni së bashku gjalpin dhe 1 filxhan sheqer të grirë derisa të zbehet dhe të bëhet një masë. Rrihni vezët, qumështin dhe ekstraktin e bajameve, më pas shtoni përzierjen e miellit derisa të bashkohet.
Transferoni brumin në tavën e përgatitur për kekun, duke e lëmuar me një spatull. Spërkatni sipër bajamet e grira dhe lugën e mbetur të sheqerit.
Piqini në furrën e nxehur më parë për 30 minuta, ose derisa të marrë ngjyrë kafe të artë dhe të fortë në qendër. Mund ta testoni dhe me një kruajtëse dhëmbësh, nëse e shponi dhe del e pastër, është pjekur.
Lëreni të ftohet plotësisht përpara se ta prisni në feta dhe ta servirni.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento