Teksa shijon pritjen e ëmbël të bebushit të saj të dytë, moderatorja Jonida Vokshi gjeti kohën të veçonte për ne mes shumë pjatash të shijshme- pjatën e saj të preferuar!
Karkaleca me salcë konjaku do të jetë pjata e parë që ju ‘servirim’ në rubrikën tonë të re #PjataVIP
E dimë që i futëm nepsin edhe asaj vetë, sidomos tashmë që është shtatzënë! Mirëpo receta që po ju japim është për të lëpirë gishtat dhe pasi ta përgatisni vetë në shtëpi, duhet të falënderoni edhe Jonidën!
Le t’ia nisim! HAPI 1:
Qërojmë karkalecat duke u lënë kokën dhe fundin e bishtit.
HAPI 2:
I spërkasim me kripë e piper dhe i kalojmë në miell.
HAPI 3:
I skuqim nga të dyja anët me pak gjalpë në zjarr të mesëm dhe i shuajmë me konjak.
HAPI 4:
Reduktojmë konjakun. Shtojmë pak lëng limoni dhe i spërkasim me kopër.
HAPI 5:
I shërbejmë të shoqëruara me rizotto me perime.
Ju bëftë mirë! Na dërgoni foto nëse e gatuani vetë në shtëpi.
1️⃣ Përzierja e përbërësve të lëngshëm Në një tas, rrahim vezët me sheqerin derisa të bëhen një masë kremoze. Shtojmë vajin, lëngun e portokallit dhe vaniljen, duke përzier lehtë. 2️⃣ Shtimi i përbërësve të thatë Shtojmë miellin, pluhurin pjekës...
1️⃣ Përzierja e mbushjes Në një tas, përziejmë vezët, kosin, qumështin dhe pluhurin pjekës. Shtojmë djathin e thërrmuar dhe përziejmë mirë. 2️⃣ Shtresa e petëve Lyejmë një tavë me pak vaj ose gjalpë. Vendosim një petë në fund dhe...
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Komento