Teksa shijon pritjen e ëmbël të bebushit të saj të dytë, moderatorja Jonida Vokshi gjeti kohën të veçonte për ne mes shumë pjatash të shijshme- pjatën e saj të preferuar!
Karkaleca me salcë konjaku do të jetë pjata e parë që ju ‘servirim’ në rubrikën tonë të re #PjataVIP
E dimë që i futëm nepsin edhe asaj vetë, sidomos tashmë që është shtatzënë! Mirëpo receta që po ju japim është për të lëpirë gishtat dhe pasi ta përgatisni vetë në shtëpi, duhet të falënderoni edhe Jonidën!
Le t’ia nisim! HAPI 1:
Qërojmë karkalecat duke u lënë kokën dhe fundin e bishtit.
HAPI 2:
I spërkasim me kripë e piper dhe i kalojmë në miell.
HAPI 3:
I skuqim nga të dyja anët me pak gjalpë në zjarr të mesëm dhe i shuajmë me konjak.
HAPI 4:
Reduktojmë konjakun. Shtojmë pak lëng limoni dhe i spërkasim me kopër.
HAPI 5:
I shërbejmë të shoqëruara me rizotto me perime.
Ju bëftë mirë! Na dërgoni foto nëse e gatuani vetë në shtëpi.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento