50 g proshutë të tymosur të grirë50 g proshutë të tymosur të grirë
Hidhni domatet dhe fasulet në një tigan të përshtatshëm dhe për furrë. Ziejini për 10 minuta, ose derisa të avullojnë lëngjet. Hidhni spinaqin dhe gatuajeni edhe për 5 minuta.
Ngroheni grilën në mesatare. Bëni katër gropëza në përzierje duke përdorur pjesën e pasme të një luge, më pas thyeni një vezë në secilën.
Fusni proshutën në përzierje, më pas piqeni në furrë për 4-5 minuta, ose derisa të bardhat të jenë mpiksur dhe të verdhat të jenë të buta. Shërbejeni me bukë thekre, nëse dëshironi.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento