Ngrohni grilën e furrës në temperaturë të lartë. Thyejmë vezët dhe më pas ndajmë të verdhat nga të bardhat në 2 enë. Hidhni parmixhianon dhe pjesën më të madhe të borzilokut me të verdhat dhe kriposini. Rrihni të bardhat fort për rreth një minutë derisa të bëhen të lehta, më pas, duke përdorur të njëjtën rrahëse, rrihni të verdhat me parmixhianon dhe borzilokun. Në fund, rrahim përzierjen e të verdhës në të bardhën.
Ngrohni vajin në një tigan të vogël dhe hidhni përzierjen e vezëve. Lëreni të gatuhet për një minutë, më pas hidhni djathin e dhisë dhe domatet. Vendoseni tiganin nën grilë për 5 minuta derisa të fryhet, të marrë ngjyrë të artë dhe të mpikset pakëz. Shpërndani mbi gjethet e mbetura të borzilokut, më pas shërbejeni omëletën sufle direkt nga tigani me sallatë.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento