Bananet shpesh piqen shumë shpejt, por me këtë truk të thjeshtë, mund t’i mbani të freskëta më gjatë:
Mbështillni kërcellin: Mbështillni kërcellin e bananeve me letër plastike ose letër alumini. Kjo ngadalëson lirimin e etilenit, gazit që nxit pjekjen.
Mbajini larg frutave të tjera: Bananet nuk duhet të jenë pranë mollëve, dardhave ose frutave të tjera që lëshojnë etilen, pasi kjo përshpejton pjekjen.
Ndarja e bananeve: Nëse keni shumë banane, ndani ato nga tufa dhe mbështillni çdo kërcell veçmas.
Rezultati: Bananet tuaja do të qëndrojnë të freskëta për disa ditë më shumë! 🍌✨
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Nëse ju mbetet gjysma e një avokadoje dhe dëshironi ta ruani të freskët, provoni këtë truk të thjeshtë: Lëreni bërthamën brenda: Mos e hiqni bërthamën nga gjysma e mbetur. Kjo ndihmon në ngadalësimin e oksidimit. Lyeni sipërfaqen me lëng...
Lini një koment