Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Një pjatë e dytë e cila nxjerr në pah një mënyrë për të shijuar maksimalisht këtë peshk lumi, perfekt për drekat. Trofta me karota ‘bebe’ dhe bizele është e thjeshtë për t’u përgatitur, e shijshme, me mish të butë të cilit lëngu i limonit i jep shije dhe nëse doni mund ta shijoni me një gotë verë të bardhë.
Përbërësit:
1.Kaloni në miell filetot e troftës të cilave u keni hequr lëkurën. Qëroni karotat e vogla. Prisni në feta pjesën e bardhë të një qepe të njomë dhe hidheni në një tigan me një lugë brodo perimesh.
2.Shtoni karotat dhe bizelet, mbulojini dhe gatuajini në zjarr të ulët për 10 minuta duke i shtuar herë pas here nga pak brodo nëse është e nevojshme. Shtoni qepujkat (mund të jenë dhe turshi), kripë, piper dhe pak ujë.
3.Ngrohni pak vaj në një tigan që nuk ngjit, skuqni filetot nga 2 minuta për secilën anë, hidhni kripë e piper e hiqini nga tigani. Hidhni lëngun e limonit tek filetot dhe pas dy minutash bashkojini me perimet dhe lëngun e tyre.
4.Lërini të marrin shije për një minutë dhe shërbejini.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment