Një pjatë e dytë e cila nxjerr në pah një mënyrë për të shijuar maksimalisht këtë peshk lumi, perfekt për drekat. Trofta me karota ‘bebe’ dhe bizele është e thjeshtë për t’u përgatitur, e shijshme, me mish të butë të cilit lëngu i limonit i jep shije dhe nëse doni mund ta shijoni me një gotë verë të bardhë.
Përbërësit:
4 fileto trofte
250 gr karota ‘bebe’
250 gr bizele të ngrira
Vaj ulliri e.v
Kripë
1 limon
Pak miell
8 qepujka
Brodo perimesh
1 qepë e njomë
Piper
1.Kaloni në miell filetot e troftës të cilave u keni hequr lëkurën. Qëroni karotat e vogla. Prisni në feta pjesën e bardhë të një qepe të njomë dhe hidheni në një tigan me një lugë brodo perimesh.
2.Shtoni karotat dhe bizelet, mbulojini dhe gatuajini në zjarr të ulët për 10 minuta duke i shtuar herë pas here nga pak brodo nëse është e nevojshme. Shtoni qepujkat (mund të jenë dhe turshi), kripë, piper dhe pak ujë.
3.Ngrohni pak vaj në një tigan që nuk ngjit, skuqni filetot nga 2 minuta për secilën anë, hidhni kripë e piper e hiqini nga tigani. Hidhni lëngun e limonit tek filetot dhe pas dy minutash bashkojini me perimet dhe lëngun e tyre.
4.Lërini të marrin shije për një minutë dhe shërbejini.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment