Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Marrim fetat e bukës dhe i ngrohim pak deri sa të bëhen krokante.
Marrim tiganin e lyejmë me pak gjalp dhe hedhim vezën e rrahur mirë. Bashkë me vezën hedhim edhe djathin e tostit.
Pasi djathi të jetë shkrirë dhe veza është skuqur e heqim nga tigani.
Marrim proshutën dhe e skuqim deri sa të marrë ngjyrë kafe.
Pasi të jetë bërë e heqim nga tigani.
Marrim avokadon dhe e presim në feta të holla.
Pastaj marrim të gjitha produktet me radhë, marrim fetën e bukës dhe fillojmë t’i vendosim me radhë.
Vezën me djathin, proshutën dhe sipër vendosim avokadon.
I vendosim dhe fetën tjetër të bukës dhe gati keni tostin e shijshëm të mëngjesit.
Mund ta shoqëroni me ndonjë lëng frutash.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento