Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Një ëmbëlsirë e rafinuar dhe origjinale me shije të veçantë, për t’u aromatizuar sipas shijeve tuaja, me pak rum ose me një lugë vanilje.
Qëroni dhe prisni në kube patatet, ziejini në avull për 15 minuta, nga momenti i zierjes. Sapo të zbuten, shtypini me shtypësen e patateve dhe transferojini në një tas të madh.
Përzieni në grirëse patatet me sheqerin derisa të merrni një miell të imët, pastaj shtoni patatet. Shtoni gjalpin e grirë, pak kripë dhe lëkurën e grirë të limonit.
Përziejini me mikser elektrik me shpejtësi mesatare derisa të përftoni një krem homogjen.
Merrni një tepsi me diametër 24 cm, lyejeni me gjalpë, spërkateni me miell dhe shtoni brumin aty. Piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë Celsius për një orë. Lëreni të ftohet dhe kompletojeni sipas dëshirës suaj, me sheqer pluhur për shembull. Për të aromatizuar brumin, mund t’i shtoni edhe pak rum ose një lugë vanilje.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment