Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nxehni furrën në 180 gradë C.
Në një tavë hidhni pak vaj dhe vendosni letër pergamenë pjekjeje.
Vendosni sheqerin, vajin e lulediellit dhe vezët në një tas të madh përzierjeje. Përzieni lehtë me një lugë druri. Shtoni karrota, rrush të thatë dhe lëkurat e portokallit.
Më pas hidhni miellin, bikarbonatin e sodës, kanellën dhe arrëmyshkun në tas. Përzieni gjithçka së bashku, përzierja do të jetë e butë dhe pothuajse e lëngshme.
Hidheni përzierjen në tavën e përgatitur dhe piqeni për 40-45 minuta ose derisa masa të ndihet e fortë dhe elastike kur ta shtypni në qendër.
Ftoheni tavën për 5 minuta, pastaj fikeni, hiqni letrën dhe ftoheni në një raft teli.
(Ju mund ta ngrini tortën në këtë pikë nëse dëshironi ta shërbeni në një datë të mëvonshme.)
Rrihni sheqerin pluhur dhe lëngun e portokallit në një tas të vogël derisa të zbutet dhe të bëhet krem.
Vendoseni ëmbëlsirën në një pjatë shërbyese dhe hidhni kremin sipër.
Shërbejeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment