Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Nxehni furrën në 180 gradë C.
Në një tavë hidhni pak vaj dhe vendosni letër pergamenë pjekjeje.
Vendosni sheqerin, vajin e lulediellit dhe vezët në një tas të madh përzierjeje. Përzieni lehtë me një lugë druri. Shtoni karrota, rrush të thatë dhe lëkurat e portokallit.
Më pas hidhni miellin, bikarbonatin e sodës, kanellën dhe arrëmyshkun në tas. Përzieni gjithçka së bashku, përzierja do të jetë e butë dhe pothuajse e lëngshme.
Hidheni përzierjen në tavën e përgatitur dhe piqeni për 40-45 minuta ose derisa masa të ndihet e fortë dhe elastike kur ta shtypni në qendër.
Ftoheni tavën për 5 minuta, pastaj fikeni, hiqni letrën dhe ftoheni në një raft teli.
(Ju mund ta ngrini tortën në këtë pikë nëse dëshironi ta shërbeni në një datë të mëvonshme.)
Rrihni sheqerin pluhur dhe lëngun e portokallit në një tas të vogël derisa të zbutet dhe të bëhet krem.
Vendoseni ëmbëlsirën në një pjatë shërbyese dhe hidhni kremin sipër.
Shërbejeni!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment