Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Përgatitja e saj nuk ndryshon shumë nga ajo e kekut të zakonshëm me çokollatë, por që kjo e fundit të qëndrojë e shkrirë në brendësi, ka një sekret të vogël. Lexojeni më poshtë
Si fillim, merrni 6 forma pjekjeje për muffin, lyejini me gjalpë dhe spërkatini me miell. Në banjëmari shkrini çokollatën e zezë bashkë me gjalpin dhe 2-3 lugë ujë. Në një enë tjetër rrihni vezët, sheqerin dhe në fund shtoni miellin, gjithmonë duke i përzier derisa të merrni një masë kremoze.
Bashkojeni kremin me masën e çokollatës së shkrirë dhe hidheni nëpër forma. Piqini në furrë të nxehur në 220 gradë për 10 minuta. Mos e tejkaloni këtë kohë, pasi çokollata në brendësi mund të thahet.
Servirini të ngrohta duke i shoqërur me akullore
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment