Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në vitin 1920 një kuzhinier në ishullin e Caprit harroi t’i shtonte miell përgatitjes së tij të tortës me çokollatë. Rezultati ishte ai që sot definohet si torta kapreze, ose ëmbëlsira tipike e këtij ishulli me bazë çokollate të zezë dhe bajme. Ja receta e thjeshtë për ta përgatitur në shtëpi dhe për t’u ndier në ishull.
Piqni bajamet në furrë për dia minuta, lërini të ftohen dhe grijini në mikser. Shkrini çokollatën dhe gjalpin në banjëmari derisa të merrni një krem homogjen.
Në një tas, rrihni të verdhat e vezëve me sheqerin dhe lërini të bardhat mënjanë. Bashkoni bajamet me kremin e çokollatës dhe shtojini tek vezët e rrahura me shqerin. Më pas shtoni të bardhat e vezëve të cilat i keni rrahur.
Hidheni përbërjen në një tepsi në të cilën keni shtruar letër furre dhe piqeni në 180 gradë për 35 minuta. Kur të jetë ftohur pak, dekorojeni me sheqer pluhur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment