Për pjesën e sipërme, rrihni së bashku 50 gr gjalpë të zbutur dhe 50 gr sheqer kaf deri sa të bëhen kremoze. Përhapeni deri në një të katërtën e një tave torte 20 cm. Sipër vendosni 7 rrathë ananasi (duke e rezervuar shurupin për më vonë), më pas vendosni 7 qershi glace në qendrat e unazave.
Vendosni 100 gr gjalpë të zbutur, 100 gr sheqer pluhur të artë, 100 gr miell që fryhet vetë, 1 lugë pluhur pjekjeje, 1 lugë ekstrakt vanilje dhe 2 vezë në një tas së bashku me 2 lugë gjelle shurup ananasi të rezervuar. Duke përdorur një rrahëse elektrike, rrihini në një konsistencë të butë.
Hidheni me lugë në tepsi sipër ananasit dhe lëmojeni atë në mënyrë që të jetë në nivel. Piqeni për 35 minuta. Lëreni të qëndrojë për 5 minuta, më pas hidheni në një pjatë. Shërbejeni të ngrohtë me një lugë akullore.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento