Për pjesën e sipërme, rrihni së bashku 50 gr gjalpë të zbutur dhe 50 gr sheqer kaf deri sa të bëhen kremoze. Përhapeni deri në një të katërtën e një tave torte 20 cm. Sipër vendosni 7 rrathë ananasi (duke e rezervuar shurupin për më vonë), më pas vendosni 7 qershi glace në qendrat e unazave.
Vendosni 100 gr gjalpë të zbutur, 100 gr sheqer pluhur të artë, 100 gr miell që fryhet vetë, 1 lugë pluhur pjekjeje, 1 lugë ekstrakt vanilje dhe 2 vezë në një tas së bashku me 2 lugë gjelle shurup ananasi të rezervuar. Duke përdorur një rrahëse elektrike, rrihini në një konsistencë të butë.
Hidheni me lugë në tepsi sipër ananasit dhe lëmojeni atë në mënyrë që të jetë në nivel. Piqeni për 35 minuta. Lëreni të qëndrojë për 5 minuta, më pas hidheni në një pjatë. Shërbejeni të ngrohtë me një lugë akullore.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento