Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Meqë nuk ka nevojë për pjekie, tiramisuja është ëmbëlsira ideale për verën, sidomos nëse përgatitet me fruta. Receta e tiramisusë me limon do t’ju freskojë ditët e gjata e të nxehta të verës.
Shtrydhni limonat, shtoni ujin, 2 lugë sheqer, limoncellon dhe me këtë përzierje lagni biskotat savoiardi. Vendosini njëra pas tjetrës dhe krijoni bazën për tiramisunë në një tavë drejtkëndore ose në gota një-racionëshe.
Në një tas, rrihni të verdhat e vezëve me sheqerin e mbetur, shtoni maskarponen, panën dhe përziejini derisa të krijoni një krem homogjen. Shtojini pak lëkurë limoni të grirë kësaj përbërjeje dhe përhapeni mbi shtresën e parë të biskotave savoiardi.
Vendosni shtresën e dytë të biskotave, të kremit të krijuar dhe në fund vendosni disa feta limoni për dekor të cilat i keni kaluar në sheqer më parë. Vendoseni në frigorifer për dy orë dhe shërbejeni të ftohtë.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment