Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Meqë nuk ka nevojë për pjekie, tiramisuja është ëmbëlsira ideale për verën, sidomos nëse përgatitet me fruta. Receta e tiramisusë me limon do t’ju freskojë ditët e gjata e të nxehta të verës.
Shtrydhni limonat, shtoni ujin, 2 lugë sheqer, limoncellon dhe me këtë përzierje lagni biskotat savoiardi. Vendosini njëra pas tjetrës dhe krijoni bazën për tiramisunë në një tavë drejtkëndore ose në gota një-racionëshe.
Në një tas, rrihni të verdhat e vezëve me sheqerin e mbetur, shtoni maskarponen, panën dhe përziejini derisa të krijoni një krem homogjen. Shtojini pak lëkurë limoni të grirë kësaj përbërjeje dhe përhapeni mbi shtresën e parë të biskotave savoiardi.
Vendosni shtresën e dytë të biskotave, të kremit të krijuar dhe në fund vendosni disa feta limoni për dekor të cilat i keni kaluar në sheqer më parë. Vendoseni në frigorifer për dy orë dhe shërbejeni të ftohtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment