Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngrënia e sheqerit i bën keq jo vetëm linjave, por edhe shëndetit. Dëshira për të ëmbla është fiziologjike dhe duhet përmbushur, por duke edukuar regjimin tonë me tipe të shëndetshme të ëmbëlsirave dhe pa efekte anësore. Efektet e perimetrit rreth belit janë të parat që vihen re kur e teprojmë me sheqerin, më pas ndiqen nga lëkura e cila humb shkëlqimin e saj, etj. Ja pse duhet të përpiqemi ta eliminojmë sheqerin duke e hequr nga dieta e përditshme dhe duke e konsumuar vetëm në raste të rralla. Por si të kënaqim dëshirën për të ëmbla pa ngrënë sheqer? Shef Mario Bianchi sjell recetën e ‘praline pa sheqer’. Mund të shijoni mrekullinë e ëmbëlsirave pa u ndjerë hiç në faj për sheqerin.
Përgatitja është thjeshtë. Bluani të gjithë përbërësit në blender derisa të merret një masë homogjene, por jo domosdoshmërisht e bluar shumë imët.
Me ndihmën e një luge akulloreje përgatisni sfera të vogla dhe kalojini në pluhurin e kokosit të grirë. Lërini në frigorifer 5 orë para se t’i shërbeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment