Ngroheni furrën në 200C. Ndërkohë ziejini patatet për 10-12 minuta ose derisa të gatuhen në gjysmë. Kullojeni.
Ngrohni pak vaj në një tigan të madh që nuk ngjit. Skuqeni mishin e grirë në 2 tufa, duke copëtuar çdo gungë me pjesën e pasme të një luge druri. Hidhni të gjithë mishin e grirë përsëri në tigan, shtoni kanellën dhe skuqeni për 1 min. Hidhni salcën e domates dhe gatuajeni për 5 minuta.
Shtroni mishin e grirë dhe patatet në një tavë pjekjeje. Kriposni çdo shtresë dhe përfundoni me një shtresë patate. Shtroni sipër beshamelin dhe piqeni për 35 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe patatet të jenë të buta.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment