Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Në një tavë vendosni bukën e thekur të prerë në kubik të vegjël dhe i vendosni për t’i thekur për 5 minuta.
3Grini perimet në copa të vogla, ndërsa erëzat i prisni imët. Në një tigan me vaj skuqni qepën me preshin. Shtoni më pas karotat dhe erëzat me radhë.
4.Më pas i kaloni të gjithë përbërësit në një tas. Shtoni edhe boronicat me kajsitë e thara.
5.Nxirrrni tavën me bukë nga furra dhe i shtoni sipër mbushjen që përgatitët. E përhapni mirë në të gjithë sipërfaqen e saj.
6.Më pas e fusni në furrë të piqet për 30 minuta të tjera.
7.Nga fundi mund t’i shtoni sipër djathë parmixhano të grirë imët. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment