Tartar me avokado, domate e kastraveca. Një botox i vërtetë për çdo grua
Le ta nisim me benefitet që i dhuron shëndetit tuaj për shkak të magnezit, kaliumit dhe fibrave që përmban. Një mënyrë gjithashtu speciale për të shijuar avokadon, një pjatë verore që shoqërohet me një sallatë ose me pak djathë në dimër.
Përbërësit:
Një avokado e pjekur
1 kastravec
2 domate të pjekura
lëngu dhe lëkura e një limoni
erba cipollina (bar qepe)
kripë, piper, vaj ulliri
disa karkaleca në avull
Përgatitja:
Qëroni kastravecin, hiqini farat dhe priteni në kubikë, prisni në kubikë edhe domatet.
Avokadon e qëruar dhe të prerë bashkojeni me lëngun e limonit dhe perimet në njtë tas, shtoni lëkurën e grirë të limonit, erba cipollina-n dhe karkalecat në avull duke i përzier me një lugë vaj ulliri ekstra të virgjër.
Lëreni të pushojë në frigorifer. Kur ta shërbeni, futeni përbërjen në një unazë ose në një enë të rrumbullakët për të bërë një servirje të tillë si në pjatë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment