Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 175 gradë C.
Për të bërë mbushjen me limon: Në një tenxhere të mesme, përzieni së bashku 1 gotë sheqer, miell, niseshten dhe kripën. Përzieni ujin, lëngun e limonit dhe lëkurën e limonit. Gatuajini në zjarr mesatar-të lartë, duke e përzier shpesh, derisa përzierja të marrë një valë. Shtoni gjalpin.
Vendosni të verdhat e vezëve në një tas të vogël dhe hidhni gradualisht 1/2 gote nga përzierja e sheqerit të nxehtë. Rrihni përsëri përzierjen e të verdhës së vezës në përzierjen e mbetur të sheqerit. Lëreni të ziejë dhe vazhdoni të gatuani duke e përzier vazhdimisht derisa të trashet. Hiqeni nga zjarri. Hidheni mbushjen në bazën e tartës.
Për të bërë mafishen: Në një tas të madh qelqi ose metali, rrihni të bardhat e vezëve derisa të bëhen shkumë. Shtoni sheqerin gradualisht dhe vazhdoni ta rrihni derisa të formohen maja të qendrueshme. Përhapeni marengën mbi tartë.
Piqeni në furrë të nxehur më parë për 10 minuta, ose derisa marenga të marrë ngjyrë kafe të artë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento