250 gr perime të prera në kubikë, si kunguj, speca dhe kërpudha
50 g thjerrëza të kuqe
2 x 400 g kanaçe domate të konservuara me borzilok
250 g tagliatelle (ose makaronat tuaja të preferuara)
2 lugë gjelle parmigiano
Hidhni qepën, selinonë dhe karotat në një tigan të madh që nuk ngjit dhe shtoni 2-3 lugë gjelle ujë ose lëng, nëse keni pak. Gatuajini lehtësisht, duke i përzier shpesh, derisa perimet të jenë të buta.
Shtoni hudhrën, purenë e domates dhe uthullën balsamike, ziejini në zjarr të fortë edhe për 1 min, shtoni perimet e prera në kubikë, thjerrëzat, domatet dhe më pas lërini të ziejnë.
Ulni zjarrin, më pas gatuajini për rreth 20 minuta. Ndërkohë gatuajini makaronat sipas udhëzimeve të paketimit dhe më pas kullojini. Kriposni ragunë dhe përziejeni me makaronat dhe parmigiano-n, sipas dëshirës.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento