Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Me limon dhe mish pule, kjo supë është perfekte për organizmin tuaj. Shijojeni dhe ndajeni recetën edhe me miqtë!
Vendosni tenxheren me 1,5 litër ujë për tu zier. Në momentin e zierjes vendosni copat e pulës, pak kripë dhe e lini të ziejë për 30 minuta.
Largoni copat e mishit, kulloni lëngun e pulës në sitë dhe e vendosni përsëri në tenxhere (në zjarr). Shtoni në të 1 karotë mesatare dhe 1 filxhan kafeje oriz. E lini të ziejë për 15 minuta.
Nxirrni karotën, e prisni atë në kubikë ose shtypeni me pirun dhe vendoseni përsëri në tenxhere bashkë me mishin e pastruar nga kockat dhe lëkura.
Grini majdanozin dhe shtojeni në tenxhere të ziejë në 2 minutat e fundit para se të përfundojë zierja e orizit.
Shtoni lëng limoni.
Rrahim të verdhat e vezëve, shtojmë pak ujë dhe presim supën me vezë. Fikim zjarrin dhe e lëmë tenxheren për pak.
Mbuloni tenxheren dhe shërbejeni supën të ngrohtë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment