Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Me limon dhe mish pule, kjo supë është perfekte për organizmin tuaj. Shijojeni dhe ndajeni recetën edhe me miqtë!
Vendosni tenxheren me 1,5 litër ujë për tu zier. Në momentin e zierjes vendosni copat e pulës, pak kripë dhe e lini të ziejë për 30 minuta.
Largoni copat e mishit, kulloni lëngun e pulës në sitë dhe e vendosni përsëri në tenxhere (në zjarr). Shtoni në të 1 karotë mesatare dhe 1 filxhan kafeje oriz. E lini të ziejë për 15 minuta.
Nxirrni karotën, e prisni atë në kubikë ose shtypeni me pirun dhe vendoseni përsëri në tenxhere bashkë me mishin e pastruar nga kockat dhe lëkura.
Grini majdanozin dhe shtojeni në tenxhere të ziejë në 2 minutat e fundit para se të përfundojë zierja e orizit.
Shtoni lëng limoni.
Rrahim të verdhat e vezëve, shtojmë pak ujë dhe presim supën me vezë. Fikim zjarrin dhe e lëmë tenxheren për pak.
Mbuloni tenxheren dhe shërbejeni supën të ngrohtë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment