Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Pse duhet ta gatuani këtë supë? Të gjitha gjethet e gjelbra kanë vlera ushqimore, por Kale është mbretëresha. Kale mbron sistemin imunitar, ndalon trombozën, ndihmon me jashtëqitjen dhe forcon kockat. Gjethet e saj janë të pasura me Vitaminë K, antioksidantë të fuqishëm dhe përcjellin energji për organizmin. Patatja, krahas shijes së saj ka dhe shumë vlera shëndetësore për organizmin. Fëmijët tuaj, nuk do i thonë jo kësaj recete!
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën dhe preshin. Më pas shtoni patatet derisa të zbuten.
Shtoni kripën, lëngun e perimeve dhe i lini në zjarr mesatar për 20 minuta.
Pasi të ketë përfunduar zierja, fikni zjarrin dhe kaloni në supë mikserin e dorës, për ta bërë kremoze. Gjatë këtij procesi shtoni edhe gjethet e kales.
Rindizni zjarrin edhe për 7-8 minuta të tjera.
Ndërkohë që shërbeni supën, në një tigan skuqni gjalpin dhe ia hidhni sipër supës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment