1 tufë qepë të njoma, prerë në feta - ruaj 1 për servirje
100 g cheddar i grirë, plus pak shtesë për t'u shërbyer
Arrë moskat
Vendosini patatet në një texhere të madhe me ujë aq sa të mbulohen dhe shkërmoqni kubikët e koncentartit. Lëreni të vlojë, më pas mbulojeni dhe gatuajeni për 5 minuta. Shtoni kungulleshkat, vendosni përsëri kapakun dhe ziejini edhe për 5 minuta. Hidhni qepët e njoma, mbuloni dhe gatuajeni për 5 minutat e fundit.
Hiqeni nga zjarri, më pas përzieni djathin dhe spërkateni me arrë moskat, kripë dhe piper. Përzieni duke shtuar më shumë ujë të nxehtë derisa të merrni konsistencën që ju pëlqen. Shërbejeni me cheddar të grirë ekstra, qepë të njomë dhe arrë moskat ose piper.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento