Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Ngrohni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësi mesatare dhe gatuajeni qepën për 10 minuta derisa të zbutet pak.
2.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni butësisht pak pastaj hidhni kungujt dhe gatuajeni butësisht për 20 minuta.
3.Hidhni sipër stokun e perimeve dhelëreni të valojë për disa minuta.
4.Pasi supa ka zier kalojeni në blendër sat ë bëhët krem i njëtrajtshëm dhe shtoni kremin fraiche bashkë me pak neneshik dhe vazhdoni në mikser.
5.Shikojeni për kripë dhe kalojeni në pjatë për ta shërbyer.
6.Servireni me pak lëng limoni dhe nenxhik nëse dëshironi.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment