Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
1.Ngrohni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësi mesatare dhe gatuajeni qepën për 10 minuta derisa të zbutet pak.
2.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni butësisht pak pastaj hidhni kungujt dhe gatuajeni butësisht për 20 minuta.
3.Hidhni sipër stokun e perimeve dhelëreni të valojë për disa minuta.
4.Pasi supa ka zier kalojeni në blendër sat ë bëhët krem i njëtrajtshëm dhe shtoni kremin fraiche bashkë me pak neneshik dhe vazhdoni në mikser.
5.Shikojeni për kripë dhe kalojeni në pjatë për ta shërbyer.
6.Servireni me pak lëng limoni dhe nenxhik nëse dëshironi.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment