1.Në një tigan hidhni gjalpin bashkë me hudhrën të skuqen për 1-2 minuta. 2.Ndërkohë në një enë hidhni panën dhe shtioni miellin. 3.Përzijeni mirë që të mos ngelet mielli me kokrriza. 4.Përzierjen shtojeni në tigan dhe përzijeni mirë. 5.Shtoni në tigan edhe karkalecat e pastruar dhe lërini të zihen. 6.Hidhni gjithashtu edhe kripë dhe erëzat dhe përzijeni ndërkohë që zihen. 7.Shtoni më tej borzilokun e copëtuar dhe lëreni të ziejë për 6-7 minuta më shumë. 8.Supa me karkaleca është gati.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment