1.Në një tigan hidhni gjalpin bashkë me hudhrën të skuqen për 1-2 minuta. 2.Ndërkohë në një enë hidhni panën dhe shtioni miellin. 3.Përzijeni mirë që të mos ngelet mielli me kokrriza. 4.Përzierjen shtojeni në tigan dhe përzijeni mirë. 5.Shtoni në tigan edhe karkalecat e pastruar dhe lërini të zihen. 6.Hidhni gjithashtu edhe kripë dhe erëzat dhe përzijeni ndërkohë që zihen. 7.Shtoni më tej borzilokun e copëtuar dhe lëreni të ziejë për 6-7 minuta më shumë. 8.Supa me karkaleca është gati.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment