Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Fasulet zhytini në ujë dhe lëreni të qëndrojë disa orë, pastaj lajini dhe kullojini.
2.Fasulet dhe fletën e dafinës ziejini derisa të zbuten fasulet. Ndani anash dy lugë fasule të zier. Pjesën e mbetur bashkojeni me ujë.
3.Shtoni piper sipas dëshirës.
4.Miellin kaurdiseni në vaj deri sa të marrë ngjyrë të errët, shtoni qepën dhe specin e kuq. Përzieni me fasule.
5.Përzieni fasulet, hidhni kripë sipas shijes, shtoni fasulet e mbetura dhe hidheni ujë të nxehtë dhe ziejini edhe 10 minuta.
6.Fasulet hiqini nga soba dhe supës i shtoni një lugë të vogël rrepkë të grirë në rende, dhe fasulet janë gati për t’u shërbyer.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment