Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një tigan të madh ngrohni vajin e ullirit.
2.Shtoni qepën dhe gatuajeni atë mbi nxehtësi mesatare derisa të jetë e butë dhe e tejdukshme.
3.Shtoni shpargujt dhe lëreni të gatuhet për 3 minuta.
4.Shtoni lëngun e perimeve dhë lërini të zihen edhe 10 minuta të tjera dhe më pas hiqeni tenxheren nga nxehtësia.
5.Lejoni që supa të vijë në temperaturën e dhomës.
6.Shtoni supën, avokadon dhe lëngun e limonit në një blender dhe rrihini deri sa të bëhet një masë kremoze.
7.Shtoni më shumë stok nëse është shumë i trashë.
8.Lëreni supën në frigorifer për të paktën një orë para se të shërbeni.
9.Dekorojeni me salcë kosi, barishte sipas dëshirës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento