Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Sumak është një bimë që rritet në të gjithë botën. Karakterizohet nga tufat e mëdha të manave të kuq.
Njerëzit i thanin dhe i pudrosin këto manaferra për t’u përdorur si ilaç bimor ose erëz kuzhine.
Sumak është i pasur me një larmi elementësh ushqyes dhe përbërës antioksidues. Kërkimet e hershme sugjerojnë se mund të jetë i dobishëm për kontrollin e sheqerit në gjak dhe lehtësimin e dhimbjeve të muskujve të shkaktuara nga ushtrimet. Sidoqoftë, nevojiten më shumë hulumtime.
Përdoreni sumakun në kuzhinë për të rritur aciditetin e mishit, drithërave dhe perimeve.
Nëse planifikoni ta përdorni atë në mënyrë medicinale, këshillohuni me mjekun për t’u siguruar që është përshtatja e duhur për ju.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment