1 kungull i njomë, i prerë për së gjati dhe në feta të holla
500 gr kinoa e gatuar
85 gr djathë feta, i grirë imët
1 grusht majdanoz, i grirë
Ngroheni furrën në 200C. Pritini çdo spec në gjysmë dhe hiqni farat. Vendosni specat, me anën e prerë lart, në një letër pjekjeje, spërkatini me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe i kriposn i mirë. Piqini për 15 minuta.
Ndërkohë, në një tigan të vogël ngrohim 1 lugë vaj ulliri, shtojmë kungullin dhe i kaurdisim derisa të zbuten. E heqim nga zjarri, më pas i përziejmë me kinoan, djathin dhe majdanozin. Spërkateni me piper.
Ndani përzierjen e kinoas mes gjysmave të specave dhe më pas kthejeni në furrë për 5 minuta. Shërbejeni me një sallatë jeshile, nëse dëshironi.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento