1 kungull i njomë, i prerë për së gjati dhe në feta të holla
500 gr kinoa e gatuar
85 gr djathë feta, i grirë imët
1 grusht majdanoz, i grirë
Ngroheni furrën në 200C. Pritini çdo spec në gjysmë dhe hiqni farat. Vendosni specat, me anën e prerë lart, në një letër pjekjeje, spërkatini me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe i kriposn i mirë. Piqini për 15 minuta.
Ndërkohë, në një tigan të vogël ngrohim 1 lugë vaj ulliri, shtojmë kungullin dhe i kaurdisim derisa të zbuten. E heqim nga zjarri, më pas i përziejmë me kinoan, djathin dhe majdanozin. Spërkateni me piper.
Ndani përzierjen e kinoas mes gjysmave të specave dhe më pas kthejeni në furrë për 5 minuta. Shërbejeni me një sallatë jeshile, nëse dëshironi.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento