Ngrohni furrën në 175 gradë C. Lyeni me yndyrë një tavë pjekjeje.
Në një tas, përzieni së bashku gjalpin, mustardën Dijon, salcën Ëorcestershire, farat e lulekuqes dhe qepën e tharë.
Ndani simitet në gjysmë dhe vendosni pjesët e poshtme në enën e përgatitur për pjekje. Shtroni rreth gjysmën e proshutës mbi simite. Sipër proshutës vendosni djathin dhe sipër i hedhim në një shtresë fetat e mbetura të proshutës.
Vendosni pjesën e sipërme të simiteve mbi sanduiçe. Masën e mustardës e hedhim në mënyrë të barabartë mbi simite.
Piqeni në furrën e parangrohur derisa bukët të kenë marrë një ngjyrë kafe të lehtë dhe djathi të jetë shkrirë, rreth 20 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment