Lakra kineze së fundmi po gjen një përdorim të gjerë edhe në vendin tonë. Ajo është variteti i lakrës që përdoret tek sallata e famshme çezar.
Një dorë e vogël nga lakra kineze përmban 30% të dozës ditore të vitaminës A, vitaminës C dhe folatë, kaq e rëndësishme për nënat në pritje të ëmbël. Kjo lloj lakre përmban gjithashtu kalium dhe hekur.
Por si qërohet një lakër kineze?
Le t’i hedhin një sy guidës më poshtë:
Merreni lakrën dhe e ndani përgjysmë

Hiqni pjesën e bishtit, duke e prerë në formë trekëndëshe

Tani kthejeni lakrën përmbys dhe e ndani në tri pjesë

Së fundmi e ktheni lakrën horizontalisht dhe filloni ta prisni

Kjo lloj lakre nuk pritet shumë imët. Pra pak a shumë kërkon këtë trashësi:

Kjo lakër është perfekte për çdo sallatë!
Burimi: feelgoodfoodie
Lini një koment