Si të presim një lakër kineze? Ja guida e thjeshtë me 5 hapa
Lakra kineze së fundmi po gjen një përdorim të gjerë edhe në vendin tonë. Ajo është variteti i lakrës që përdoret tek sallata e famshme çezar.
Një dorë e vogël nga lakra kineze përmban 30% të dozës ditore të vitaminës A, vitaminës C dhe folatë, kaq e rëndësishme për nënat në pritje të ëmbël. Kjo lloj lakre përmban gjithashtu kalium dhe hekur.
Por si qërohet një lakër kineze?
Le t’i hedhin një sy guidës më poshtë:
Merreni lakrën dhe e ndani përgjysmë
Hiqni pjesën e bishtit, duke e prerë në formë trekëndëshe
Tani kthejeni lakrën përmbys dhe e ndani në tri pjesë
Së fundmi e ktheni lakrën horizontalisht dhe filloni ta prisni
Kjo lloj lakre nuk pritet shumë imët. Pra pak a shumë kërkon këtë trashësi:
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment