Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
1.Në një enë shkrijmë çokollatën me gjalpin.
2.Në një enë tjetër hedhim vezët dhe i rrahim me rrahësen elektrike duke shtuar sheqerin kaf dhe të bardhë.
3.Më pas i shtojmë çokollatën e shkrirë dhe e përziejmë mirë.
4.Hedhim sipër miellin që fryhet vetë, kakaon dhe miellin normal.
5.E tundim mirë brumin dhe e hedhim ta pjekim në furrë në dy tava në 180 gradë.
6.Në një enë rrahim mirë kremin e djathit me mascarpone, krem pastiçerie dhe vanilje.
7.E hedhim kremin e përgatitur mbi njërën nga copat e pjekura të kekut duke e shtrirë si një shtresë.
8.Vendosim pjesën tjetër të kekut sipër dhe e lemë të ftohet deri sa të jetë gati për servirje.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment