Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një enë shkrijmë çokollatën me gjalpin.
2.Në një enë tjetër hedhim vezët dhe i rrahim me rrahësen elektrike duke shtuar sheqerin kaf dhe të bardhë.
3.Më pas i shtojmë çokollatën e shkrirë dhe e përziejmë mirë.
4.Hedhim sipër miellin që fryhet vetë, kakaon dhe miellin normal.
5.E tundim mirë brumin dhe e hedhim ta pjekim në furrë në dy tava në 180 gradë.
6.Në një enë rrahim mirë kremin e djathit me mascarpone, krem pastiçerie dhe vanilje.
7.E hedhim kremin e përgatitur mbi njërën nga copat e pjekura të kekut duke e shtrirë si një shtresë.
8.Vendosim pjesën tjetër të kekut sipër dhe e lemë të ftohet deri sa të jetë gati për servirje.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment