Si të përgatisim cheesecake me çokollatë

300 gr gjalpë pa kripë
300 gr çokollatë të zezë
5 vezë
300 gr sheqer
100 gr sheqer të butë kaf
50 gr kakao
130 gr miell që fryhet vetë
70 gr miell
900 gr krem djathi
300 gr mascarpone
120 gr krem pastiçerie
1 lugë çaji vanilje

1.Në një enë shkrijmë çokollatën me gjalpin.
2.Në një enë tjetër hedhim vezët dhe i rrahim me rrahësen elektrike duke shtuar sheqerin kaf dhe të bardhë.
3.Më pas i shtojmë çokollatën e shkrirë dhe e përziejmë mirë.
4.Hedhim sipër miellin që fryhet vetë, kakaon dhe miellin normal.
5.E tundim mirë brumin dhe e hedhim ta pjekim në furrë në dy tava në 180 gradë.
6.Në një enë rrahim mirë kremin e djathit me mascarpone, krem pastiçerie dhe vanilje.
7.E hedhim kremin e përgatitur mbi njërën nga copat e pjekura të kekut duke e shtrirë si një shtresë.
8.Vendosim pjesën tjetër të kekut sipër dhe e lemë të ftohet deri sa të jetë gati për servirje.

Lini një koment