Karakteristika e këtij gatimi është pjekja në saç, pasi merr shijen më të mirë dhe aromën e drurit. Por në pamundësi të saçit që jo të gjithë e kanë në shtëpi, ne po ju sjellim recetën e petanikut në furrë.
Përgatitja:
Në një tas të madh rrahim vezët, kripën, qumështin dhe miellin e situr fillimisht.
Shtojmë pak e nga pak ujë të vakët aq sa brumi të jetë i hollë si një brum petullash.
Marrim tavën e lyer me gjalp dhe me një garuzhde gjelle shtojmë një rradhë brumë, e lyejmë sipër me vaj dhe e lemë të piqet në 180 gradë aq sa të ketë marrë ngjyrën e artë.
E nxjerrim tavën siç është e nxehtë dhe shtojmë përsëri një rradhë brumë dhe e vendosim përsëri në furrë.
Të njëjtën gjë bëjmë derisa të mbarojë totalisht brumi. E lemë të kullojë për 20 minuta me furrën e fikur në nxehtësinë e furrës dhe më pas e presim.
Shoqërohet me domate fshati dhe dhallë të freskët.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento