Shurup borziloku, receta perfekte e dhimbjes së fytit e kollës. Edhe në verë
Perfekt për të luftuar kollën dhe inflamacionin e rrugëve respiratore në mënyrë natyrale, edhe në verë, shurupi me borzilok është i thjeshtë për t’u përgatitur në shtëpi.
Ideal për t’i bërë më të shijshme dhe aromatike ëmbëlsirat dhe sallatat e frutave, ai ka një shije delikate dhe i bën shumë origjinale ato.
Përbërësit:
100 gr borzilok i thatë
300 gr ujë
100 gr mjaltë
Shtoni tek borziloku i thatë 300 gr ujë të vluar dhe 100 gr mjaltë. Mund të ruhet për disa kohë në frigorifer. Servireni me limon dhe një degë borzilok të freskët.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment