150 gram mish pule i gatuar (e ndani në pjesë të vogla)
½ qepë të kuqe
½ mollë
5-6 kokra rrushi të ndara përgjysmë dhe pa bërthamë
Një dorë bajame
½ filxhan me kos grek
1 lugë gjelle lëng limoni
1 lugë kafe hudhër pluhur
Kripë, piper
8 feta bukë (mundësisht thekre)
4 gjethe lakër
1.Në një tas të madh bashkoni mishin e pulës, qepën e kuqe te grirë imët, mollën e prerë kubik (pa lëkurë), rrushin, bajamet, kosin grek, lëngun e limonit, hudhrën, pak kripë e piper.
2.Merrni fetat e bukës, i lyeni me mbushjen që përgatitët dhe i vendosni sipër fletën e lakrës.
3.Ndërtojeni sanduiçin tuaj me sa kate të dëshironi. Ju bëftë mirë!
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento