Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Përgatsni salcën / marinadë.
2.Hidhni së bashku vajin e ullirit, piperin e kuq, lëngun e limes, hudhrën dhe qimnon derisa të emulsohet.
3.Vendosni gjoksin e pulës në një qese të madhe plastike të mbyllur.
4.Derdhni rreth gjysmën e lëngut të limes mbi mishin e pulës, mbulleni qesen dhe rrihni mishin e pulës.Marinojeni për 15 minuta.
5.Ndërkohë, ngrohni 2 lugë vaj vegjetal në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.
6.Pritini tortillat në gjysmë, pastaj ndani gjysmën në shirita të hollë.
7.Kur vaji është nxehur hidhni copat e tortillave dhe skuqini sa të bëhen krokante.
8.Thajini me peshqir letre dhe marinojini menjëherë me kripë.
9.Në një tigan të veçantë, ngrohni vajin e mbetur të perimeve mbi nxehtësinë mesatare.
10.Shto mishin e pulës dhe gatuajeni për 6-8 minuta në secilën anë, derisa është gatuar.
11.Lëreni të pushojë për 10 minuta përpara se ta prisni. Mblidhni sallatën.
12.Hidhni përbërësit e mbetur në një tas të madh dhe shtoni mishin e skqur të pulës me tortillat dhe salcën e përgatitur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment