Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 220 gradë celsius.
Prisni perimet në kubikë të vegjël, pasi i keni larë dhe pastruar mirë.
Pas kësaj i vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine, karotat, rrepat, patëllxhanët, vaj ulliri, kripë dhe piper.
I lini në furrë për 30 minuta.
Tani përgatisni salcën. Në një blender kombinoni hudhrën, kripën, piperin, mustardën dhe mjaltin. I përzieni për pak sekonda.
Tani merrni një tas të madh dhe shtoni në të perimet. Sipër i shtoni salcën që përgatitët dhe e përzieni vazhdimisht.
Shërbejeni duke e ndarë në pjata. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment