Sallatë me rukola, shegë dhe djathë dhie

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
15 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
250 kcal për porcion
Rukola e freskët (150 g)
Fara shege (nga 1 shegë)
Djathë dhie (150 g, i prerë në copa të vogla ose i thërrmuar)
Arra të pjekura (50 g, të grira paksa)
Vaj ulliri (3 lugë gjelle)
Lëng limoni (nga 1 limon)
Mjaltë (1 lugë gjelle)
Kripë dhe piper sipas shijes

  • Përgatitja e bazës
    Në një tas të madh, vendosim rukolën e larë dhe të tharë mirë. Shtojmë farat e shegës, copat e djathit të dhisë dhe arrat e pjekura.
  • Përgatitja e salcës
    Në një tas të vogël, përziejmë vajin e ullirit, lëngun e limonit, mjaltin, kripën dhe piperin derisa të krijohet një salcë e njëtrajtshme.
  • Kombinimi dhe shërbimi
    Hedhim salcën mbi sallatën dhe përziejmë lehtë për të ruajtur strukturën e përbërësve. E shërbejmë menjëherë.

Komento