3 patate të ëmbla të mëdha, të qëruara dhe të prera në kubikë
4 lugë gjelle vaj ulliri extra të virgjër
2 lugë gjelle uthull
1 lugë çaji kripë
¼ lugë çaji piper
½ luge çaji sheqer
1 lugë gjelle mustardë me fara
2 kupa rukola
Nxehni furrën në 220 gradë C.
Në një tas të madh, përzieni patatet, 2 lugë gjelle vaj ulliri, ½ lugë çaji kripë dhe piperin.
Vendosini patatet në një tavë të mbuluar me letër kuzhine dhe lërini të piqen derisa të kenë marrë një nuancë të lehta kafeje dhe të jenë zbutur, 20-25 minuta.
Lërini të ftohen në temperaturë ambienti.
Përzieni uthullën, mustardën, sheqerin dhe pjesën e mbetur të vajit dhe kripës.
Në një enë të madhe hidhni patatet dhe rukolën dhe mbulojeni me përzierjen që përgatitët.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento