Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Një recetë e rafinuar për të përgatitur në shtëpi një sallatë të pasur, të shijshme, të veçantë, me pak përbërës, por të pasur me shumë benefite për shëndetin, minerale e vitamina: portokaj, lakër e bajame. Le të shohim si ta përgatisim këtë sallatë krokante në tigan, të përshtatshme për gjithë familjen: vegane dhe pa gluten. E veçanta e kësaj recete është në salcën e portokallit dhe në gatimin e lakrës në tigan.
Lani me kujdes lakrën dhe priteni në fije të holla.
Në një tigan, nxehni një lugë vaj dhe skuqni hudhrën.
Shtoni lakrën e prerë në shirita dhe kaurdiseni për pak minuta.
Ndërsa lakra gatuhet në zjarr të ulët, qëroni 3 portokaj dhe pritini në kube për të realizuar salcën.
Në një tas shtrydhni lëngun e portokallit të katërt dhe përziejeni me 5 lugë vaj ulliri, kripë e piper.
Këtë përzierje shtojeni tek lakra që po gatuhet në tigan së bashku me portokajt e prerë në kubikë dhe lërini për pak minuta të marrin shije në nxehtësi të lartë.
Kompletojeni sallatën me bajamet dhe servireni të ngrohtë.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment