Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Një recetë e rafinuar për të përgatitur në shtëpi një sallatë të pasur, të shijshme, të veçantë, me pak përbërës, por të pasur me shumë benefite për shëndetin, minerale e vitamina: portokaj, lakër e bajame. Le të shohim si ta përgatisim këtë sallatë krokante në tigan, të përshtatshme për gjithë familjen: vegane dhe pa gluten. E veçanta e kësaj recete është në salcën e portokallit dhe në gatimin e lakrës në tigan.
Lani me kujdes lakrën dhe priteni në fije të holla.
Në një tigan, nxehni një lugë vaj dhe skuqni hudhrën.
Shtoni lakrën e prerë në shirita dhe kaurdiseni për pak minuta.
Ndërsa lakra gatuhet në zjarr të ulët, qëroni 3 portokaj dhe pritini në kube për të realizuar salcën.
Në një tas shtrydhni lëngun e portokallit të katërt dhe përziejeni me 5 lugë vaj ulliri, kripë e piper.
Këtë përzierje shtojeni tek lakra që po gatuhet në tigan së bashku me portokajt e prerë në kubikë dhe lërini për pak minuta të marrin shije në nxehtësi të lartë.
Kompletojeni sallatën me bajamet dhe servireni të ngrohtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment