Sallatë frutash të freskëta me arra, një recetë për çdo orë të ditës
E shëndetshme dhe shumë e shijshme, sallata me fruta ose macedonia siç quhet ndryshe, është ideale për të bindur fëmijët të hanë fruta dhe mund të shërbehet si një ëmbëlsirë e shijshme pas një vakti. Gjithashtu është një mënyrë për ta nisur ditën me vitamina, kripëra minerale dhe shumë energji.
Thelpinjtë e arrave, përveç vitaminës E dhe acideve yndyrore omega 3 i japin shumë shije.
Përbërësit (për 4 persona)
200 gr ananas i pastruar
100 gr pjeshkë
100 gr rrush
100 gr kumbulla të kuqe
100 gr kumbulla vjollcë
Një grusht boronica të kuqe të thata
Një grusht thelpinj arrash
1 gotë e vogël Limoncello
4 lugë gjelle sheqer
Si fillim vendosni boronicat të zbuten në ujë dhe lërini për gjysmë ore.
Ndërkohë përgatisni sallatën. Prisni në copa ananasin e freskët të pastruar.
Lani dhe thani frutat. Hiquni bërthamat kumbullave, pritini në copa e bashkojani ananasit.
Shtoni pjeshkat të cilave u keni hequr bërthamën e i keni prerë në copa.
Në fund shtoni kokrrat e rrushit të prera në feta rrethore të cilave u keni hequr farat.
Shtoni thelpinjtë e arrave të prera përgjysmë.
Spërkatini me sheqer
Shtoni boronicat bashkë me ujin e tyre
Shtoni limoncellon. Përziejini frutat me kujdes, mbulojeni enën me kapak dhe lëreni për të paktën dy orë.
Në momentin e servirjes, përziejini mirë, por me delikatesë.
Shpërndajeni sallatën e frutave nëpër kupa qelqi, dekorojini me gjysmë thelpi arre ose një arrë të tërë dhe shërbejini.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment