Sallatë frutash të freskëta me arra, një recetë për çdo orë të ditës
E shëndetshme dhe shumë e shijshme, sallata me fruta ose macedonia siç quhet ndryshe, është ideale për të bindur fëmijët të hanë fruta dhe mund të shërbehet si një ëmbëlsirë e shijshme pas një vakti. Gjithashtu është një mënyrë për ta nisur ditën me vitamina, kripëra minerale dhe shumë energji.
Thelpinjtë e arrave, përveç vitaminës E dhe acideve yndyrore omega 3 i japin shumë shije.
Përbërësit (për 4 persona)
200 gr ananas i pastruar
100 gr pjeshkë
100 gr rrush
100 gr kumbulla të kuqe
100 gr kumbulla vjollcë
Një grusht boronica të kuqe të thata
Një grusht thelpinj arrash
1 gotë e vogël Limoncello
4 lugë gjelle sheqer
Si fillim vendosni boronicat të zbuten në ujë dhe lërini për gjysmë ore.
Ndërkohë përgatisni sallatën. Prisni në copa ananasin e freskët të pastruar.
Lani dhe thani frutat. Hiquni bërthamat kumbullave, pritini në copa e bashkojani ananasit.
Shtoni pjeshkat të cilave u keni hequr bërthamën e i keni prerë në copa.
Në fund shtoni kokrrat e rrushit të prera në feta rrethore të cilave u keni hequr farat.
Shtoni thelpinjtë e arrave të prera përgjysmë.
Spërkatini me sheqer
Shtoni boronicat bashkë me ujin e tyre
Shtoni limoncellon. Përziejini frutat me kujdes, mbulojeni enën me kapak dhe lëreni për të paktën dy orë.
Në momentin e servirjes, përziejini mirë, por me delikatesë.
Shpërndajeni sallatën e frutave nëpër kupa qelqi, dekorojini me gjysmë thelpi arre ose një arrë të tërë dhe shërbejini.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment