Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
E shëndetshme dhe shumë e shijshme, sallata me fruta ose macedonia siç quhet ndryshe, është ideale për të bindur fëmijët të hanë fruta dhe mund të shërbehet si një ëmbëlsirë e shijshme pas një vakti. Gjithashtu është një mënyrë për ta nisur ditën me vitamina, kripëra minerale dhe shumë energji.
Thelpinjtë e arrave, përveç vitaminës E dhe acideve yndyrore omega 3 i japin shumë shije.
Përbërësit (për 4 persona)
Si fillim vendosni boronicat të zbuten në ujë dhe lërini për gjysmë ore.
Ndërkohë përgatisni sallatën. Prisni në copa ananasin e freskët të pastruar.
Lani dhe thani frutat. Hiquni bërthamat kumbullave, pritini në copa e bashkojani ananasit.
Shtoni pjeshkat të cilave u keni hequr bërthamën e i keni prerë në copa.
Në fund shtoni kokrrat e rrushit të prera në feta rrethore të cilave u keni hequr farat.
Shtoni thelpinjtë e arrave të prera përgjysmë.
Spërkatini me sheqer
Shtoni boronicat bashkë me ujin e tyre
Shtoni limoncellon. Përziejini frutat me kujdes, mbulojeni enën me kapak dhe lëreni për të paktën dy orë.
Në momentin e servirjes, përziejini mirë, por me delikatesë.
Shpërndajeni sallatën e frutave nëpër kupa qelqi, dekorojini me gjysmë thelpi arre ose një arrë të tërë dhe shërbejini.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment