Salcë vegane me bazë pataten, më e mira që mund të provoni
¾ filxhan patate
¾ filxhani patate e ëmbël
2 thelpinj hudhër
¼ filxhan cashews
1 lugë gjelle uthull molle
2 lugë maja ushqyese
½ lugë çaji pluhur qepë
½ lugë çaji kripë
¼ filxhan vaj ulliri ekstra të virgjër
¼ filxhan ujë
Për ta bërë djathin tuaj pikant ose të tymosur, provoni të shtoni:
½ deri në 1 spec djegës
1 lugë gjelle spec jeshil
½ lugë çaji spec i kuq të tymosur
1.Vendosni patatet në një tenxhere dhe mbulojini me ujë të ftohtë.
2.Hidhni pak kripë dhe lërini të zihen deri sa të jenë zbutur mjaftueshëm 8-12 minuta.
3.Kullojini patatet dhe transferojini në një blender bashkë me hudhrat, cashews, uthull molle, maja ushqyese, pluhur qepë, kripë, vaj ulliri dhe ujë.
4.Lërini në blendër deri sa përzierja të jetë bërë homogjene.
5.Për ta bërë pikante salcën shtoni specat e sipër permendur.
6.Kjo salcë mund të përdoret për makarona, patate ose nachos.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment