Salcë vegane me bazë pataten, më e mira që mund të provoni
¾ filxhan patate
¾ filxhani patate e ëmbël
2 thelpinj hudhër
¼ filxhan cashews
1 lugë gjelle uthull molle
2 lugë maja ushqyese
½ lugë çaji pluhur qepë
½ lugë çaji kripë
¼ filxhan vaj ulliri ekstra të virgjër
¼ filxhan ujë
Për ta bërë djathin tuaj pikant ose të tymosur, provoni të shtoni:
½ deri në 1 spec djegës
1 lugë gjelle spec jeshil
½ lugë çaji spec i kuq të tymosur
1.Vendosni patatet në një tenxhere dhe mbulojini me ujë të ftohtë.
2.Hidhni pak kripë dhe lërini të zihen deri sa të jenë zbutur mjaftueshëm 8-12 minuta.
3.Kullojini patatet dhe transferojini në një blender bashkë me hudhrat, cashews, uthull molle, maja ushqyese, pluhur qepë, kripë, vaj ulliri dhe ujë.
4.Lërini në blendër deri sa përzierja të jetë bërë homogjene.
5.Për ta bërë pikante salcën shtoni specat e sipër permendur.
6.Kjo salcë mund të përdoret për makarona, patate ose nachos.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment