8 filxhana spinaq me gjethe të ngrira, të shkrirë dhe të shtrydhur të thatë
2 filxhan kos i thjeshtë grek
1 lugë lëng limoni të freskët
Kripë dhe piper
1/4 filxhan gjethe mente të freskëta
1.Nxehni 1 lugë gjelle vaj në tigan dhe shtoni qepë dhe gatuajeni, duke e përzier herë pas here, derisa të zbutet, 5 – 6 minuta. Shtoni hudhër dhe gatuajeni 2 minuta, më pas transferojeni në tas.
2.Prisni spinaqin dhe hidhni përzierjen e qepës. Në kos shtoni lëng limoni dhe 1/2 lugë çaji secilën kripë dhe piper.
3.Nxehni 2 lugë vaj në tigan dhe shtoni nenexhik dhe gatuajeni rreth 1 minutë.
4.Lëreni të ftohet pak, pastaj hidheni me lugë mbi zhytjen e kosit.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento