8 filxhana spinaq me gjethe të ngrira, të shkrirë dhe të shtrydhur të thatë
2 filxhan kos i thjeshtë grek
1 lugë lëng limoni të freskët
Kripë dhe piper
1/4 filxhan gjethe mente të freskëta
1.Nxehni 1 lugë gjelle vaj në tigan dhe shtoni qepë dhe gatuajeni, duke e përzier herë pas here, derisa të zbutet, 5 – 6 minuta. Shtoni hudhër dhe gatuajeni 2 minuta, më pas transferojeni në tas.
2.Prisni spinaqin dhe hidhni përzierjen e qepës. Në kos shtoni lëng limoni dhe 1/2 lugë çaji secilën kripë dhe piper.
3.Nxehni 2 lugë vaj në tigan dhe shtoni nenexhik dhe gatuajeni rreth 1 minutë.
4.Lëreni të ftohet pak, pastaj hidheni me lugë mbi zhytjen e kosit.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Komento