8 filxhana spinaq me gjethe të ngrira, të shkrirë dhe të shtrydhur të thatë
2 filxhan kos i thjeshtë grek
1 lugë lëng limoni të freskët
Kripë dhe piper
1/4 filxhan gjethe mente të freskëta
1.Nxehni 1 lugë gjelle vaj në tigan dhe shtoni qepë dhe gatuajeni, duke e përzier herë pas here, derisa të zbutet, 5 – 6 minuta. Shtoni hudhër dhe gatuajeni 2 minuta, më pas transferojeni në tas.
2.Prisni spinaqin dhe hidhni përzierjen e qepës. Në kos shtoni lëng limoni dhe 1/2 lugë çaji secilën kripë dhe piper.
3.Nxehni 2 lugë vaj në tigan dhe shtoni nenexhik dhe gatuajeni rreth 1 minutë.
4.Lëreni të ftohet pak, pastaj hidheni me lugë mbi zhytjen e kosit.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento