8 filxhana spinaq me gjethe të ngrira, të shkrirë dhe të shtrydhur të thatë
2 filxhan kos i thjeshtë grek
1 lugë lëng limoni të freskët
Kripë dhe piper
1/4 filxhan gjethe mente të freskëta
1.Nxehni 1 lugë gjelle vaj në tigan dhe shtoni qepë dhe gatuajeni, duke e përzier herë pas here, derisa të zbutet, 5 – 6 minuta. Shtoni hudhër dhe gatuajeni 2 minuta, më pas transferojeni në tas.
2.Prisni spinaqin dhe hidhni përzierjen e qepës. Në kos shtoni lëng limoni dhe 1/2 lugë çaji secilën kripë dhe piper.
3.Nxehni 2 lugë vaj në tigan dhe shtoni nenexhik dhe gatuajeni rreth 1 minutë.
4.Lëreni të ftohet pak, pastaj hidheni me lugë mbi zhytjen e kosit.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento